Ga naar hoofdinhoud

Dik en Aalt Toersen op bezoek bij MTC de Steur

Op woensdag 25 februari ( clubavond ) komen de gebroeders Dik en Aalt Toersen op bezoek bij MTC de Steur. Deze motorliefhebbers hebben genoeg te vertellen. Bij de motorsportfans is Aalt Toersen natuurlijk bekend als de wereldtopper van weleer. Eind jaren 60 en begin jaren 70 streed hij met de wereldtop mee in de 50cc wegrace. Broer Dik is al vele jaren zeer actief als organisator van de vele oldtimer ritten, onder meer in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Indian motorcycle club Nederland.

De avond wordt opgedeeld in twee gedeelten. Allereerst zal Dik vertellen over de Rally Amsterdam – Las Vegas, waar hij in 2008 aan mee heeft gedaan. Dat was een rit van ruim 5.000 km door Callifornia, Arizona, New Mexico, Colorado en Utah, door een groot aantal nationale parken. De rit is verreden met 17 oude Indians. Er wordt ook een prachtige film vertoond over deze rit.

Dan een verhaal over de geslaagde 50cc Wereld recordpoging van Aalt Toersen afgelopen zomer op de Bonneville zoutvlakte in de USA. Dik vertelt het verhaal achter de organisatie van een dergelijk avontuur en het avontuur zelf. Daarna wordt hierover een dvd vertoont. Natuurlijk is er de hele avond gelegenheid om deze mannen het hemd van het lijf te vragen.

Datum: 25 februari

Tijd : 20:00 uur

Kosten €5,- p.p.

Adres Haatlanderdijk 29A Kampen ( KWC hoeve )

Back To Top