Skip to content

MTC de Steur doet mee met bungeeroeien!

KAMPEN – Er zullen weinig zwembaden in de wereld zijn waar het dak open gaat om er een roeisloep in te laten hijsen. In Kampen gebeurt het ieder voorjaar weer bij zwembad De Steur, voor het indoor bungee-roeien met de roeisloep Stad Kampen.

Vrijdag 18 maart start om 20.00 uur de laatste editie van een uniek evenement met een korte demonstratie door het herenteam. Daarna is het de beurt aan de teams, bestaande uit collega’s, vrienden en familie. Publiek is van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

Teams
Terwijl de sloep met een bungee-elastiek aan de kant vast zit, proberen de teams in een aantal ‘trekken’ al roeiend het elastiek zo ver mogelijk uit te rekken. Een team bestaat uit 8 roeiers en een stuurman (m/v). Kleinere teams kunnen ook meedoen. Die worden ter plekke aangevuld met vrijwilligers uit het herenteam.

Trainingssessies
Ervaring met roeien is niet vereist, maar heeft wel zijn voordelen. Om de nodige basistechnieken van het sloeproeien te leren, kunnen de teams vantevoren speciale trainingssessies volgen. Alle zaterdagmiddagen in maart is de roeisloep vanaf 14.30 uur hiervoor beschikbaar bij de Koggewerf. Na de training kan er in het clubhuis worden nagepraat onder het genot van een kop koffie of iets sterkers.

Meedoen

Wil je meedoen, of wil je reserve staan laat dit dan graag even weten opgeven kan bij Raimond de Vries. Momenteel hebben wij 8 deelnemers dus er kunnen altijd mensen bij, bovendien is het beregezellig. De training is zaterdag 12 maart om om 14:45 aan de koggewerf te kampen. Mailen graag naar vries2784@ziggo.nlbungeeroeien-475x246

Back To Top