Skip to content

Verslag Eurotour 2009

Hierbij zoals afgesproken met Eric een verslag(je) van de Eurotour.

Een geweldig mooie ervaring. Vanmorgen eerst nog eens de foto’s op mijn mobieltje bekeken, tis toch echt waar, wat prachtig mooi was dit.

Met dank aan Chris die me over de streep trok en zelfs aanbood om me door het werk te helpen, wat dus geen excuus kon zijn om niet te gaan.

Je krijgt er geen spijt van zei hij, gelijk hattie.

De toerrit Teutenburgerwald gemist, jammer Herman, maar wat in’t vat zit……. dit kwam ervoor in de plaats. Het mocht zo zijn.

Woensdag om ong. 18.15 vertrokken vanaf Esso, Bertus, Cristiaan, zoals gezegd Eric, Anne en ik. Op de overvolle wegen konden we tussen de file’s  toch doorrijden.  Mooi is zoiets, auto’s en vrachtwagens die uitwijken en je doorlaten. Met frontrijder Bertus voorop arriveerden we rond 21.00 uur  op de camping in Heerlen, aanmelden en tent opzetten. Bijtijds je slaapzak in want morgen begint een mooie 3 daagse en om die ten volle te beseffen moet je uitgerust zijn.

Voordat je eens slaapt met al die bikers om je heen, wat een happening, weinig slaap dus.

’s Morgens in alle vroegte gewekt worden door een ter plekke rondwandelende haan, klinkt eerst nog verweg maar et leek wel oftie onze tenten dr uitpikte. Rot ding, Eric dr uit om em de nek om te draaien maar te laat dus. Trouwens, onze Eric kan snurken, hele bossen gaan plat

Zouden de sirenes die we hoorden s’morgens  vroeg op weg naar Eric zijn ?.

Eerst es lekker ontbeten want met een lege maag kun je niet op pad, uitsmijter met gebakken spek, lekker en gezellig, wat een mooi begin van een prachtige dag. Ik geniet nu weer, zie het zo weer voor me, nu ik dit schrijf. Dit kon wel eens een lang verslagje worden……..ga der maar es goed voor zitten met een bak koffie.

Rond 9.00 uur vertrokken richting Luxemburg door de Duitse Eifel  en Belgische Ardennen naar eindbestemming Diekirch.  Via Vaals, Aachen, Malmedy, grens België, Ligneuville, weer terug Duitse grens, Ihrenbruck en nog een zooi steden een prachtig mooie rit gedaan.

Onderweg  natuurlijk ook de inwendige mens voorzien van de nodige calorieën, joh wat kan een mens toch lekker eten, wat kun je het toch treffen. Hoe laat waren we ook alweer op de camping ?, maakt niet uit, tijd is eigenlijk niet van belang als je geniet met z’n allen.

En nog 2 dagen te gaan !!!!

Goed geregeld daar, bij aankomst werd je nummer geregistreerd ter controle en wat een mooi indrukwekkend gezicht zo’n  300 motorrijders op een speciaal gemaaid groot veld.

En één van hen ben ik. Zoals gezegd een mooi gezicht, zoveel diverse motoren en allemaal gek van en behept met dat ene virus, MOTORRIJDEN.

Tent weer opzetten, wat wordt je dr handig in als je dat regelmatig doet.

Waslijntje tussen 2 tenten, Eric neemt de volgende keer wasknijpers mee.

Natuurlijk onderweg nog foto’s genomen met m’n mobieltje, welke je ook kunt gebruiken om te sms’en of te bellen ,Eric, om het thuisfront te laten weten dat we het zo geweldig hebben en dat we zo GENIETEN…………………Wat een straf. (denk dat ik een hoge rekening krijg)

Foto’s zullen t.z.t. wel op de site te vinden zijn als ik ze kan downloaden via m’n  bleutoothstick in de computer en als ons aller Arjan de broodnodige spaarzame tijd kan vrijmaken om die handel er op te zetten.

Ja, want foto’s zijn er wel gemaakt zodat je een klein stukje kunt meegenieten van de mooie uitzichten waarmee we aangenaam verrast werden. Ik laat ze nog een poos dr op staan opdat ik ze zelf op ieder moment kan zien.

Het leek wel of ons aller frontrijder Bertus een neus heeft voor die mooie plekjes, prachtig gewoon zoals we op veilige manier op die plaatsen mochten genieten.

Word ik misschien iets te poëtisch ?

Dag 2 deed zeker niet onder voor de eerste, ook weer prachtig mooie wegen en wat ik al geschreven had in het gastenboek, het leek wel of die wegen met al hun prachtige bochten er speciaal voor ons waren neergelegd. Jow,….. wat een bochtenwerk, wat mooi.

Ook nog een stuk van de veelgeroemde Moezelrit gedaan, en een picknick aan de Moezel,  kan me nu voorstellen dat die rit mooi is, maar niet dattie mooier is dan deze rit.

Kan haast niet.

Oh ja, we hebben natuurlijk ook nog s’avonds gegeten, natuurlijk. Moet je die foto eens bekijken van Chris achter z’n pizza. Jeej wat een joekel. Was wel errug groot, maar gelukkig bracht Anne uitkomst want die schotel moest wel leeg. Is dat lange gezicht erbij nu een technische onvolkomenheid van het mobieltje of niet ?. En uiteraard mocht het Italiaanse ijs voor Bertus en Chris niet ontbreken van de ijssalon net naast de pizzeria.

Hebben wij ook maar meegedaan, anders staat dat niet, 2 van die grote kerels likkend aan een ijsje.

De rest van de voedzame maaltijden zal ik jullie besparen op die ene na waar ik toch even aan Lammert moest denken, pannekoeken in België op een prachtig terras met mooi uitzicht en een wel heeeeel leuke serveerster. Wat is Frans toch mooi een mooie taal.

Dag 3 dus, ook weer prachtig met , zoals Anne zei , machtig mooie lange bochten langs die rivier. Wat een genot.

Alleen was het laatste stuk van de rit naar Limburg wat minder, slechtere wegen en rijders voor ons waar je zowat door in slaap viel.

Al met al toch een pracht ervaring rijker en gelukkig zonder kleerscheuren doorgekomen.

Een aanrader volgens mij voor iedere motorgek.

Misschien volgend jaar weer?, je weet et vaak niet.

Gerard.

Back To Top