Skip to content

Verslag Nazomerweekend september 2023

Schitterend Septemberweekend
Vrijdag 9 september was het zover, vertrek naar het plaatsje Bollendorf in Duitsland, prachtig gelegen tegen Luxemburg aan. Een tocht van ca. 450 kilometer. Arend, Paul, Jacco, Sjaak A. Gert-Jan en Rob konden niet wachten en waren donderdag 8 september al vertrokken.

Het weer is fantastisch, volop zon, geen vuiltje aan de lucht (zou je denken). Onder leiding van Sjaak B. vertrekken, Erik, Rolf, Martin, Jan en gastrijder Kim. Bas heeft weer voor de nodige routes gezorgd. Echter botsen we een enkele keer op een wegafsluiting en moeten we kijken hoe nu verder. Met de motor kun je meestal toch wel de weg vervolgen, maar als de boel echt is afgezet, er grote machines en werkmannen staan, moet je toch echt omkeren. Even puzzelen in de navigatie en de rit gaat verder, mooi door de bossen en weer richting de geplande route. Totdat we geheel onverwacht Polizei zien staan die ons vriendelijk doch dringend naar een parkeerplaats stuurt. Uitlaatcontrole? Alcoholcontrole? Maar nee, 5 van de 6 hebben te snel gereden. Waarom Rolf niet te hard heeft gereden snappen we niet, maar die heeft deze keer geluk. We zullen de bedragen maar niet noemen om toekomstige leden niet te veel af te schrikken. Nadat we de boetes ter plekke hadden voldaan, mochten we weer verder. De schrik zit er toch wel even goed in en braaf rijden we door richting Bollendorf.

Eenmaal aangekomen in Bollendorf in hotel Hauer zitten Rob en Gert-Jan al op het terras en even later volgen ook Arend, Paul, Jacco en Sjaak A. Paul heeft echter een probleem, want de motor wil niet meer starten. Met behulp van wat duwwerk is het onderweg wel gelukt, maar toch maar eens even kijken wat het probleem nu is. Met de nodige kennis en ervaring wordt het probleem door meerdere bekeken, maar kunnen het niet oplossen. Paul belt het thuisfront en wat blijkt, zijn vrouw heeft de verzekering perfect geregeld. Zaterdagmorgen komt de ADAC en kijkt of die het probleem kan fixen.

Bas heeft weer eens voor een uitstekend 3 sterrenhotel gezorgd, dit keer met uitzicht op rivier De Sûre. Een plaatje zoals je ze alleen in de vakantieboeken tegenkomt. De ervaren serveersters zorgen dat we niets te kort komen en tevreden gaan we aan het eind van de avond naar bed.

Luxe Luxemburg
Zaterdag 10 september. Een wat mistige start van de ochtend en Martin heeft de eerst kilometers alweer in de benen zitten met een fraaie looproute langs de rivier. De lokale bevolking is ook al wakker en de sierverlichting wordt opgehangen in de straat, het zijn de voorbereidingen voor het Äpelfest. Eerst maar ontbijten. Een top ontbijt op z’n Duits. Rond 9:30 uur verschijnt de ADAC en het blijkt een kapotte startmotor te zijn. Pauls motor wordt op de aanhanger meegenomen en naar Nederland vervoerd.

2 groepjes rijden vandaag bij heel mooi zomerweer de 300 km lange route die grotendeels door Luxemburg gaat. En 1 groep kiest voor een wat kortere rit van ca. 200 km. Bas, wat een fenomenale route heb je gemaakt! Asfalt als een biljartlaken, in prachtige natuur en voortreffelijke stuurmanswegen, beter dan dit zie je maar zelden.

Ook vandaag weer een mankement, dit keer de koplamp van Martin zijn motor, maar nu lukt het wel om de boel te repareren. Bij terugkomst blijkt maar weer dat de verzekering van Paul tot in de puntjes is geregeld, want daar komt hij aangereden in een Vette Volvo V90 als vervangend vervoer.

Van het terras wordt weer dankbaar gebruik gemaakt met lekker bier en kostelijk eten, waarbij we tot laat in de avond kunnen genieten van deze heerlijke nazomer.

Toffe Terugreis
Zondag 11 september. Terug naar huis. Na een goed ontbijt, de motor weer bepakt en Jacco na 5 minuten prutsen zijn slot heeft los gekregen, zijn we klaar voor vertrek. 11 van de 12 gaan naar Nederland en Gert-Jan gaat naar Spanje. De rit naar Nederland is ca. 480 kilometer, maar daar draait Gert-Jan zijn hand niet voor om. Die pakt gewoon eventjes 900 km! Ook vandaag weer 3 groepjes, waarbij Arend en Sjaak A. nog een overnachting meepakken, want het kan hen niet lang genoeg duren. Tijdens de rit zorgt Erik ‘Spielberg’ voor filmopnames en stuurt behendig tussen alle machines door, zodat we er allemaal opstaan. Het is vandaag pittig warm en met de nodige stops is het te doen. Wel kiezen we ervoor om het stuk in Nederland over de snelweg te rijden, zodat we voldoende koeling hebben.

Iedereen is weer veilig thuis en dat blijft het belangrijkst. Bij thuiskomst alleen maar lovende woorden in de groepsapp en dat maakt deze schitterende Septembertoertocht weer onvergetelijk, met weer enkele anekdotes rijker.

Back To Top